ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
Στους περισσότερους αρέσουν οι μπάρες δημητριακών , είναι ένα μικρό χορταστικό σνακ που μπορεί να μας χορτάσει και να καλύψει την ανάγκη μας για γλυκό , είτε βρισκόμαστε στο σπίτι , είτε είμαστε για ώρες στο δρόμο. Είναι ένα σνακ που μπορεί να το καταναλώσει κάποιος που ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής αλλά και αυτός που απλά θέλει να γευτεί μια μικρή λιχουδιά . Εγώ την έχω συνήθως μαζί μου όταν βγαίνω για τρεξιματάκι . Σας βάζω τη βασική συνταγή και εσείς μπορείτε να την εμπλουτίσετε κατά βούληση ! το δικό μου αγαπημένο είναι με επιπλέον σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς.
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε σε ένα μεγάλο μπωλ το μέλι, το ταχίνι το φυστικοβούτυρο την κανέλα το αλάτι και το νερό, όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές προσθέτουμε τις νιφάδες θρυμματισμένες με το χέρι κάποιο από τα προαιρετικά και μετά πλάθουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά τη βρώμη μέχρι να γίνει μίγμα που να πλάθετε ΚΑΙ να είναι σχετικά σταθερό . Τέλος μοιράζουμε το μείγμα και το βάζουμε σε δύο μακρόστενα βουτυρωμένα ταψάκια το απλώνουμε και το πατάμε με ένα κουτάλι ώστε να αποκτήσει σχετικά λεία επιφάνεια , το ψήνουμε στους 180ο για 20’ και είναι έτοιμο. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε μπάρες ή με κουπ - πατ σε ότι σχήμα μας αρέσει !
Μπορείτε να δείτε και συνταγή για μπισκοτα κανέλας εδώ
- 150 γρ. μέλι
- 100 γρ. ταχίνι
- 50 γρ. φυστικοβούτυρο ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ
- ½ φλ. Ζεστό νερό
- 100 γρ. νιφάδες καλαμποκιού
- 100 γρ. δημητριακά ολικής άλεσης
- 300 γρ. βρώμη
- κανέλα
- αλάτι
- καρύδια, σταφίδες, φρούτα, μαύρη σοκολάτα, λευκή σοκολάτα, αμύγδαλα, φουντούκια.(οι σταφίδες και οι ξηροί καρποί πρέπει να είναι ψιλοκομμένα για να μην σπάει μετά η μπάρα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε σε ένα μεγάλο μπωλ το μέλι, το ταχίνι το φυστικοβούτυρο την κανέλα το αλάτι και το νερό, όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές προσθέτουμε τις νιφάδες θρυμματισμένες με το χέρι κάποιο από τα προαιρετικά και μετά πλάθουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά τη βρώμη μέχρι να γίνει μίγμα που να πλάθετε ΚΑΙ να είναι σχετικά σταθερό . Τέλος μοιράζουμε το μείγμα και το βάζουμε σε δύο μακρόστενα βουτυρωμένα ταψάκια το απλώνουμε και το πατάμε με ένα κουτάλι ώστε να αποκτήσει σχετικά λεία επιφάνεια , το ψήνουμε στους 180ο για 20’ και είναι έτοιμο. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε μπάρες ή με κουπ - πατ σε ότι σχήμα μας αρέσει !
Μπορείτε να δείτε και συνταγή για μπισκοτα κανέλας εδώ
Επισκεφτείτε μας στο Facebook Women Circles
Γράφει η Ειρήνη Μαρκάκη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου