ΜΑΖΕΨΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΟΥ ΑΝΔΩ




 Γράφει η Μαρία Ξανθάκη-Καλλέργη




ΜΑΖΕΨΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΟΥ ΑΝΔΩ

       Ένας μύθος έρχεται να πάρει σάρκα και οστά και να μπλεχτεί με έναν απαράμιλλα αριστοτεχνικό  τρόπο με τις περιπέτειες της δωδεκάχρονης Ανδούς, μέσα από τo καινούργιο και ευφάνταστο μυθιστόρημα του εξαίρετου Γιώργου Χατζόπουλου.

    Η Ανδώ, η κόρη του Διγενή Ακρίτα στις σελίδες αυτού του βιβλίου, πλέκει τον δικό της θρύλο με τα δικά της απρόσμενα συμβάντα! Ένα κορίτσι σκληραγωγημένο και εκπαιδευμένο στα γυμναστήρια και στους στίβους της μάχης! Ένα κορίτσι που έχει αποστροφή στα εργόχειρα και όνειρα όχι τόσο συνηθισμένα για την ηλικία και την θέση εκείνης της εποχής! Κι ενώ όλα τα κορίτσια της ηλικίας της επιδιώκουν την αποκατάστασή τους με ένα όμορφο παλικάρι, εκείνη έχει ως μόνη σκέψη το σπαθί και το δοξάρι! Μοναδική της έννοια  είναι η προσπάθεια της να ξεδιπλώσει τον μίτο και να ανακαλύψει το μυστήριο που κρύβεται γύρω από το όνομα του πατέρα της, καθώς και το άλλο μισό από το Ιερό Σπαθί του! 

    Με αφορμή, λοιπόν,  τα ακριτικά τραγούδια που εξυμνούν τ΄ανδραγαθήματα του χιλιοτραγουδισμένου Διγενή Ακρίτα και έχουν γίνει γνωστά απ' άκρη σ΄άκρη της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, η μικρή Ανδώ μαζί με τον αγαπημένο της φίλο Κοσμά, ξεκινούν το δικό τους ταξίδι σε έναν κόσμο αναπάντεχα μυστηριακό!Διανύουν πρωτοφανείς αποστάσεις και έρχονται αντιμέτωποι με παράξενες και αντίξοες συνθήκες!


 
 
Αντιμετωπίζουν με σθένος και δεξιότητα λιοντάρια, γκρίζους λύκους, 
αμαζόνες, απελάτες, ακόμα και αλλόκοτα πλάσματα, όπως φτερωτά άλογα και δράκους! Αντιμετωπίζουν, όμως, και με περίσσιο θάρρος τις αμφιβολίες που σπέρνονται μέσα τους και αναζητούν με μόχθο την αλήθεια.. Και.. σε όλα αυτά δεν τους λείπει η πίστη, η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και η βεβαιότητα ότι μπορούν να καταφέρουν να φτάσουν στον στόχο τους, έστω και αν χρειαστεί να πολεμήσουν με υπερφυσικά στοιχεία και έστω κι αν χρειαστεί να κατέβουν... στον Κάτω Κόσμο!

     Το κλειδί της επιτυχίας αυτού του βιβλίου είναι ότι πραγματεύεται έννοιες όπως η φιλία, η αφοσίωση, η πίστη, η διαφορετικότητα, ο θάνατος, ο έρωτας, η ανιδιοτελής αγάπη με τόση αθωότητα και καθαρότητα που δεν μπορεί παρά να μας συγκινήσει.      

 Με την έξυπνη και ζωηρή γραφή του, παρακολουθούμε με περισσή αγωνία να εξελίσσεται η ιστορία, την οποία ο συγγραφέας, μας παραθέτει με αυθόρμητο τρόπο και την πλέκει τόσο περίτεχνα και τόσο ζωντανά με τον μύθο, που οπλιζόμαστε κι εμείς με κουράγιο και θάρρος για να αντιμετωπίσουμε τις περιπέτειες των ηρώων του. Και ειλικρινά, νιώσαμε και εμείς τόσο χαρούμενοι που υπήρξαμε συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι με την μικρή Ανδώ. Γιατί όπως λέει και εκείνη: 'Ένιωσε ευτυχισμένη που ήταν εκεί και ζούσαν αυτή την περιπέτεια. Ναι, επιτέλους ζούσαν την δική τους περιπέτεια και αγάλι αγάλι έκτιζαν τον δικό τους θρύλο! Οι επόμενες γενιές θα μιλούσαν σίγουρα για τα κατορθώματά τους.." 

    Με την σειρά μας, λοιπόν, κι εμείς, στα σίγουρα θα μιλάμε με πρωτοφανή και ενθουσιώδη λόγια για τους ήρωες του βιβλίου που εμπνεύστηκε  ο χαρισματικός Γιώργος Χατζόπουλος. 


   

 Η όμορφη εικονογράφηση του βιβλίου ανήκει στην ταλαντούχα Θέντα Μιμηλάκη, η οποία με το φτερωτό της άλογο κατάφερε να ταξιδέψει και  εμάς πάνω από τους κάμπους και τα βουνά, τις λίμνες και τα ποτάμια!






    

Επισκεφθείτε μας στο FaceBook Women Circles
Επισκεφθείτε μας στο Instagram women__circles




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις